Proiecte

In cei peste 25 ani de activitate am finalizat cu succes peste 90 proiecte de care suntem mandri ca am fost parte din ele. Incepand cu anul 2015, ne-am extins domeniul de activitate prin calitatea de antreprenor general in constructii civile.

Avand in spate o experienta vasta si cunostinte de specialitate, lucram indeaproape cu parteneri pentru a planifica si implementa in conditii cat mai optime toate cerintele acestora. Prin modul de organizare intern al companiei, asiguram personal specializat in abordarea fiecarui proiect in parte, precum si o buna organizare conform celor mai noi principii ale managementului de proiect.

In toate proiectele NOVAINTERMED se bazeaza pe profesionisti, incepand cu furnizorii selectati si pana la inginerii de service, antreprenori si arhitecti.

Beneficiar: SPITALUL CLINIC JUDETEAN DE URGENTA TIMISOARA – ONCOGEN TIMISOARA

An/Perioada implementare 2014 (4 months)

Valoare: 4.692.976,53 Euro

Proiect de mare complexitate, a constat in dotarea cu echipamente de top a compartimentelor din cadrul centrului ONCOGEN, respectiv tipizare HLA – Transplant, biologie moleculară, culturi celulare, Flow-citometrie, cercetări experimentale, chimie – toxicologie, imagistică celulară şi histologie , etc.

Beneficiar: CCAMF TARGU-MURES

An/Perioada implementare: 2015 (11 luni)

Valoare: 4.424.187 Euro

Centrul Avansat de Cercetari Medicale si Farmaceutice functioneaza intr-o cladire de peste 4.000 metri patrați și conține peste 400 echipamente de cercetare, unele dintre ele unice în țara.

Beneficiar: UMF Cluj-NAPOCA

An/Perioada implementare: 2015 (3 luni)

Valoare: 1.112.000 Euro

Proiectul a constat in livrarea unei platforme complete cromatografie de lichide cuplata cu spectrometrie de masa pentru aplicatii de proteomica, parte din dotarea cu echipamente a obiectivului de investitii “ CENTRU DE CERCETARE IN MEDICINA AVANSATA – MEDFUTURE,, in cadrul proiectului ”Dezvoltarea infrastructurii de cercetare integrata pentru medicina avansata si medicina translationala in vederea cresterii competitivitatii stiintifice la nivel international in domeniile pentru sanatate” la Universitatea de Medicina si Farmacie “Iuliu Hatieganu”, Cluj-Napoca.

Beneficiar: INCD ECOIND

An/Perioada implementare: 2015 (6 luni);

Valoare: 144.000 Euro

Proiectul, unic in Romania, a constat in furnizarea unui autolaborator de olfactometrie dinamica, dotat cu toate echipamentele necesare prelevarii si analizei probelor de aer in vederea stabilirii nivelului de miros, precum si o statie meteorologica pentru determinarea directiei si vitezei vantului, a temperaturii, presiunii barometrice, umiditatii, nebulozitatii si radiatiei solare.

Beneficiar: ACADEMIA DE STIINTE MEDICALE

An/Perioada implementare: 2015 (1 luna);

Valoare: 71.750 Euro

Furnizare de echipamente medicale, software medical si consumabile aferente, necesare derularii activitatii de instruire practica în cadrul proiectului “Dezvoltarea Competentelor in Transplant” (DCT) nr. identificare POSDRU 186/3.2/S/155295 , cofinantat prin Fondul Social European, Axa prioritara nr. 3 “Crestere adaptabilitatii lucratorilor si a intreprinderilor, Domeniul major de interventie 3.2 “Formare si sprijin pentru intreprinderi si angajati pentru promovarea adaptabilitatii”.

In cadrul acestui proiect, am asigurat instalarea si punerea in functiune pentru injectomate si pompe de vacuum.

Beneficiar: IMOGEN CLUJ

An/ Perioada implementare: 2013 (4 luni)

Valoare: 700.000 Euro

In cadrul acestui proiect, Novaintermed a livrat echipamente de ultima generatie pentru dotarea obiectului de investitii “Centrul de studii avansate, fundamentale si clinico-imagistice, pentru corelarea pe termen lung a parametrilor de dezvoltare intrauterina cu statusul neuro-psiho-motor, pe parcursul dezvoltarii pana la varsta adulta – IMOGEN”

Beneficiar: INSTITUTUL DE BIOLOGIE BUCURESTI

An/ Perioada implementare: 2015 (2 luni)

Valoare: 113.700 Euro

Obiectul contractului a constat in furnizarea de aparatura si echipamente destinate dotarii laboratoarelor in cadrul proiectului “Reabilitarea, Consolidarea, Modernizarea şi Dotarea Statiunii de Cercetari Ecologice Sulina.

In cadrul lotului 1 s-au livrat 31 de echipamente pentru chimie/biochimie si biologie moleculara/ microbiologie.

Beneficiar: SPITALUL CLINIC DE PEDIATRIE SIBIU

An/Perioada implementare: 2015 (2 luni)

Valoare: 595.300 Euro

Echipamente de cercetare si licente medicale in cadrul proiectului Centru de Cercetare si Telemedicina in bolile neurologice la copii”. In cadrul acestui proiect, Novaintermed a furnizat o Linie de secventiere genetica.

Aceasta Linie de secventiere genetica a fost compusa din peste 100 de echipamente, accesorii si reactivi pentru echipamentele furnizate, printre care se numara si: Secventiator, Aparat de cuantificare acizi nucleici si proteine, Aparat de electroforeza in gel de agaroza, Aparat electroforeza automata, Modul automat de extractie acizi nucleici, Kit extractie ADN din sange, Sistem Real-Time PCR, Bioreactor, Platforma microfluidica.

Beneficiar: SPITALUL CLINIC JUDETEAN DE URGENTA TIMISOARA

An/Perioada implementare: 2015 (1 luna)

Valoare: 112.970 Euro

Furnizare, instalare, punere in functiune si instruire personal – echipamente de cercetare in cadrul proiectului ONCOGEN. Acest proiect a constat in furnizarea de mobilier GMP pentru camera curata.

Beneficiar: IMT BUCURESTI

An/ Perioada implementare: 2015 (4 luni)

Valoare: 989.000 Euro

Obiectivul general al proiectului CENASIC este amplificarea si diversificarea activitatii de cercetare, dezvoltare si inovare (CD&I) a IMT-Bucuresti, printr-o noua orientare in cadrul domeniului micro si nano-tehnologiilor pentru sisteme integrate si nanomateriale avansate pe baza de carbon

Proiectul a constat in furnizarea, instalarea, testarea si punerea in functiune a unei Camere Albe precum si a sistemului de instalatii pentru gaze de proces; furnizarea si punerea in functiune a trei hote chimice de procese cu acizi, cu solventi, respectiv cu baze; furnizarea si instalarea unui separator de faza pentru azot lichid.

Beneficiar: UAT GORJ

An/Perioada implementare: 2016 (6 luni)

Valoare: 323.000 Euro

Obiectul consta in realizarea de servicii de proiectare și execuția lucrarilor pentru realizarea obiectivului de investitie ,,Amenajare spatiu administrativ Spitalul Judetean de Urgenta Targu-Jiu, str. Progresului nr.18”.

Spaţiul administrativ s-a realizat prin etajarea grupului gospodăresc care se află in incinta spitalului, langa imobilul – centrala termica existenta. Suprafata amenajata este de 700 mp. S-a creat un numar de circa 20 de birouri, grupuri sanitare, sali de conferinta, arhiva, oficiu, etc.

Beneficiar: UMF CLUJ -NAPOCA

An/Perioada implementare: 2015 (3 luni)

Valoare: 22.220 Euro

Proiectul a presupus furnizarea si instalarea unui sistem de ventilatie artificiala.

Scopul sistemului este de a furniza aer curat si de a reduce mirosurile, gazele toxice, agentii biologici patogeni/nepatogeni precum si pentru eliminarea caldurii si umiditatii excesive.

Beneficiar: UAT GORJ

An/Perioada implementare: 2015 (10 luni)

Valoare: 1.584.387 Euro

In cadrul acestui proiect s-a solicitat reabilitarea, modernizarea si echiparea cladirii Ambulatoriului Spitalului Judetean de Urgenta Târgu-Jiu situata în municipiul Târgu-Jiu, strada Progresului, nr.18, conform normelor si normativelor în vigoare (structural, igienico-sanitar, termotehnic).

Lucrarile de reabilitare se refera la corpul propriu-zis al Ambulatoriului si au avut ca scop alinierea constructiei la normativele actuale de siguranta la foc, implementarea masurilor necesare de respectare a normelor pentru persoanele cu dizabilitati si reabilitarea termica a cladirii. La acestea s-au adaugat refacerea circulatiilor pe verticala, cablajele electrice si instalatiile sanitare. Lucrarile de executat au constat în: -Lucrari de structura; -Lucrari de arhitectura; -Lucrari de instalatii (termice, sanitare, electrice, instalatii de utilizare gaze naturale, instalatii semnalizare incendie, etc.)

Partea de dotari a ambulatoriului a constat in furnizarea, instalarea si punerea in functiune a urmatoarelor elemenete: aparatura medicala, mobilier medical, mobilier nemedical si echipamente medicale specific.

Beneficiar: SPITALUL CLINIC DE PEDIATRIE SIBIU

An/Perioada implementare: 2015 (2 luni)

Valoare: 198.000 Euro

Novaintermed a furnizat si a asigurat montarea si instruirea personalului pentru un electroencefalograf cu 128 de canale pentru analiza de performanta a activitatii spontane in timpul examinarii functionale IRM, in cadrul echipamentelor de cercetare din cadrul proiectului “Centru de Cercetare si Telemedicina in bolile neurologice la copii”.

Beneficiar: SPITALUL JUDETEAN RESITA

An/Perioada implementare: 2018 (10 luni)

Valoare: 1,179.000 Euro

Proiectul „Romania – Serbia, initiativa comuna impotriva cancerului in regiunea

transfrontaliera: imbunatatirea diagnosticarii si tratamentul tumorilor maligne” ROSECAN

In cadrul acestui proiect, Novaintermed a furnizat catre Spitalul Judetean Resita aparatura medicala de inalta performanta: aparat Roentgen grafie si scopie, ecograf urologic, ecograf pneumologie, Endoscop, 40 de monitoare funcii vitale impreuna cu staie centrala de monitorizare, paturi electrice ATI, videobronhoscop, pleuroscop, defibrilatoare, injectomate si mese de operatie electrice complexe.

Inginerii nostri au instalat si pus in functiune toate aceste produse iar personalul spitalului a fost instruit pentru a putea folosi in conditii de optima siguranta si eficienta toate echipamentele medicale.

Spitalul fiind impartit in 3 locatii, echipamentele medicale fiind si ele fost instalate in 3 locatii. Astfel, spre exemplu, 20 de monitoare functii vitale au fost instalate impreuna cu o statie centrala de monitorizare intr-o locatie, in sectii diferite, alte 20 de bucati.

Mesele de operatie au fost instalate in blocul operator la chirurgie generala, urologie, respectiv pneumologie, fiecare dintre acestea fiind accesorizata corespunzator specialitatii.

Scopul proiectului este de a imbunatati acuratetea diagnosticului si administrarea tratamentului pacientilor, dar si monitorizarea continua a pacientilor in stare grava.

Beneficiar: SPITALUL MUNICIPAL GHERLA

An/Perioada implementare: 2019 (2 luni)

Valoare: 377,400 Ron

Obiective specifice ale proiectului au fost:

1.Cresterea numarului de beneficiari de infrastructura medicala dotata

2.Dotarea infrastructurii spitalului, in mod special a blocului operator

3.Imbunatatirea accesului la servicii medicale a persoanelor din regiune prin creșterea starii de sanatate publica

Statie de sterilizare, compusa din urmatoarele echipamente:

Sterilizator cu abur – Model Model DGM ANDS-150

Masina de spalat si dezinfectat – Model DGM ES-200 P

Maşină pentru sigilarea ambalajelor de sterilizare din hartie, material plastic stratificat cu hartie – Heat sealer F-110 Protec

Statie tratare apa – STATIE TRATARE APA CU OSMOZA INVERSA

Chiuveta dubla pentru spalarea manuala a instrumentarului chirurgical contaminat

Masa de lucru

Rafturi depozitare material steril, cosuri, containere

Containere sterilizare

Beneficiar: CENTRUL ONCOGEN TIMISOARA – Spitalul Judetean “Pius Branzeu” Timisoara

An/Perioada implementare: 2018 (3 luni)

Valoare: 2,327.147 Euro

Centrul de Terapie Genica si Celulara in Tratamentul Cancerului – OncoGen a implementat proiectul strategic „Initiativa comuna Romania-Serbia impotriva cancerului in regiunea transfrontaliera: Diagnosticul si tratamentul imbunatatit al tumorilor maligne – ROSECAN”, finantat prin Interreg-IPA CBC România – Programul Serbia.

Obiectivul proiectului ROSECAN a fost dezvoltarea oncologiei in regiune printr-o infrastructura moderna si eficienta, cu scopul de a asigura accesul la servicii de inalta calitate pentru diagnosticul si tratamentul cancerului. Novaintermed a furnizat Centrului OncoGen echipamente medicale si IT dupa cum urmeaza: secventiatoare genetice de ultima generatie, sistem PCR, microarray, sistem de extractie si purificare

AND, analizoare biochimie, Elisa si multiplex, microscoape, dispozitiv pentru procesarea celulelor si aparatura de laborator. Toate aceste echipamente si altele deja existente in centru au fost integrate intr-un sistem de tip PACS ce permite comunicarea si analiza imaginilor si datelor furnizate de echipamentele de analiza.

Implementarea proiectului a presupus furnizarea echipamentelor de ultima generatie, instalarea si punerea in functiune a acestora dar si instruirea personalului beneficiarului.

Prin tehnica secvențierii, sunt identificate genele implicate in aparitia si dezvoltarea celulelor canceroase, asigurand un diagnostic de precizie si personalizarea terapiei – o abordare inovativa care urmăreste vindecarea bolii sau prelungirea duratei si calitatii vietii

In urma implementarii proiectului, Centrul Oncogen poate depista cancerului prin analiza AND-ului tumoral din sange dar si efectuarea de terapii moleculare cu celule ale sistemului imun modificate genetic.

Beneficiar: Spitalul Judetea de Urgenta Drobeta Turnu Severin

An/Perioada implementare: 2019 (1 luna)

Valoare: 1,330.000 Ron

Obiectivul proiectului il constituie imbunatatirea infrastructurii pentru tratarea pacientilor prin utilizarea de echipamente medicale noi, de ultima generatie si de o mai buna calitate.

Obiectul contractului presupune livrare, instalare si punere in functiune statie de sterilizare.

Statia de sterilizare livrata este compusa din: sterilizator cu abur, sterilizator cu plasma, masina de spalat instrumentar cu o capacitate de 350 l, masina de spalat endoscoape, aparat pentru verificarea nivelului de curatare a instrumentarului, masina de sigilat pungi, sistem trasabilitate, mobilier inox si statie pentru tratarea apei din statia de sterilizare.

Proiectul a fost unul complex, printre serviciile ce au trebuit incluse fiind si proiectare si consultanta pentru amenajarea spatiunului destinate sterilizarii precum si amplasarea in spatial existent a echipamentelor livrate.

Beneficiar: Uniunea Europeana, reprezentata de Comisia Europeana, Biroul Uniunii Europene din Kosovo

An/Perioada implementare: 2016

Valoare: 73.000 Eur

Novaintermed a livrat echipamente de laborator catre Agentia Alimentara si Veterinara din Kosovo, incluzand: sisteme de bacteriologie, de electroforeza, sisteme pentru laboratorul de etalonare pipete si mijloace de masurare temperatura si masa, echipamente de procesare a probelor, echipamente de masurare multitemperaturi etc.

Beneficiar: JUP Istrazivanje, Serbia

An/Perioada implementare: 2016 – 2017 (6 luni)

Valoare: 1.009.000 Euro

Obiectul contractului consta in livrarea a 118 echipamente de pregatire si procesare probe la universitatile din 8 orase din Serbia in cadrul proiectului de “Furnizare echipamente esentiale pentru Organizatiile Stiintifice”.

Beneficiar: UAT GORJ – ‘’REABILITAREA, MODERNIZAREA SI ECHIPAREA AMBULATORIULUI SPITALULUI JUETEAN DE URGENTA TARGU-JIU”

An/Perioada implementare: 2015 (10 luni)

Valoare: 1.584.387 Euro

In cadrul acestui proiect s-a solicitat reabilitarea, modernizarea si echiparea cladirii Ambulatoriului Spitalului Judetean de Urgenta Târgu-Jiu situata în municipiul Târgu-Jiu, strada Progresului, nr.18, conform normelor si normativelor în vigoare (structural, igienico-sanitar, termotehnic).

Lucrarile de reabilitare se refera la corpul propriu-zis al Ambulatoriului si au avut ca scop alinierea constructiei la normativele actuale de siguranta la foc, implementarea masurilor necesare de respectare a normelor pentru persoanele cu dizabilitati si reabilitarea termica a cladirii. La acestea s-au adaugat refacerea circulatiilor pe verticala, cablajele electrice si instalatiile sanitare. Lucrarile de executat au constat în: -Lucrari de structura; -Lucrari de arhitectura; -Lucrari de instalatii (termice, sanitare, electrice, instalatii de utilizare gaze naturale, instalatii semnalizare incendie, etc.)

Partea de dotari a ambulatoriului a constat in furnizarea, instalarea si punerea in functiune a urmatoarelor elemenete: aparatura medicala, mobilier medical, mobilier nemedical si echipamente medicale specifice

Beneficiar: SPITALUL MUNICIPAL FAGARAS

An/Perioada implementare: 2018 (10 luni)

Valoare: 1,034.110 RON

Pentru a putea trata corect afectiunile ortopedice-traumatologice s-a impus dotarea si modernizarea salii de operatie din cadrul compartimentului de ortopedie din incinta Spitalului Municipal Fagaras.

Astfel, Spitalul Municipal Fagaras a demarat procedura de achizitie pentru executia lucrarilor de procurare/montare a unui Sistem Complex de climatizare si purificare avansata a aerului precum si amenajarea incintei (Sala Operatie) conform specificitatii domeniului intraspitalicesc – Sala Operatie Risc biologic maxim – Sala de operatii Sectia Ortopedie precum si Spalator Medici, etaj 4.

Pentru alinierea la standardele europene in vigoare, pentru configurarea și amenajarea spatiilor medicale functionale de baza (Sala operatie Ortopedie + Spalator Medici) am prestat servicii de lucrari si montaj, incluzand furnizarea de echipamente si utilaje tehnologice aferente.

Categoriile de lucrari prestate sunt urmatoarele:

– arhitectura, compartimentare / placare;

– instalații de climatizare, ventilatii si purificare avansata aer;

– instalatii electrice.

– alte lucrari si dotari cu echipamente medicale

Cerinta de igiena, sanatate si protectie a mediului a implicat realizarea lucrarilor, astfel incat sa nu fie periclitata sanatatea si igiena, urmarindu-se in acelasi timp protectia mediului inconjurator.

Montajul sistemului au cuprins instalarea, cablarea, setarea, configurarea, programarea, reglarea si punerea in functiune a echipamentelor si materialelor, respectand solicitarile autoritatii contractante.

Beneficiar: 60 spitale romanesti.

An/Perioada implementare: 2007 ( 12 luni)

Valoare: 1.960.892,20 Euro

ICB1- Pachet 3 – Analizoare pentru 60 spitale romanesti— mai exact camere de urgenta dotate prin Programul National finantat de Banca Mondiala

Beneficiar: Laboratoare Regionale (ANARZ) din Arad, Iasi, Brasov, Craiova, Bucuresti prin Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MARD)

An/Perioada implementare: 2008 (6 luni)

Valoare: 390.000,00 Euro

Furnizare de echipament pentru dotarea a 5 laboratoare regionale de control al lapteluiLOT 1 : Masini pentru transportul probelor

Beneficiar: Administratia Porturilor Dunarii

An/Perioada implementare: 2002 (10 luni)

Valoare: 881.568,00 Euro

Furnizare de vas de depoluare autopropulsat, complet echipat.

AUTORITATEA CONTRACTANTA: Centrul Român pentru Pregatirea si Perfectionarea Personalului din Transporturi Navale

Beneficiar: Centrul Român pentru Pregatirea si Perfectionarea Personalului din Transporturi Navale

An/Perioada implementare: 2014 (4 luni)

Valoare: 195.122 Euro

Simulator pentru instruire de evacuare de urgenta în mediu uscat.

Beneficiar: 150 de Scoli de Arte si Meserii prin intermediul Ministerului Educatiei

An/Perioada implementare: 2008 (7 luni)

Valoare: 1.722.415,78 Euro

Furnizare de echipamente de baza pentru dotarea laboratoarelor si atelierelor scolare din 150 de unitati de invatamant din sistemul profesional si tehnic. Lot 1 : Produse fabricate

Beneficiar: 43 de Scoli de Arte si Meserii prin intermediul Ministerului Educatiei

An/Perioada implementare: 2009 (7 luni)

Valoare: 3.550.622,22 Euro

Furnizare de echipamente de specialitate pentru dotarea laboratoarelor si atelierelor scolare din 150 de unitati de invatamant din sistemul profesional si tehnic. Lot 1

Beneficiar: 150 de Scoli de Arte si Meserii prin intermediul Ministerului Educatiei

An/Perioada implementare: 2008 (7 luni)

Valoare: 3.314.216,49 Euro

Furnizare de echipamente de baza pentru dotarea laboratoarelor si atelierelor scolare din 150 de unitati de invatamant din sistemul profesional si tehnicLot 9 : Instrumente de masura de uz general.

Beneficiar: Complexul Muzeal de Stiinte ale Naturii, Constanta

An/Perioada implementare: 2015 (9 luni)

Valoare: 543.490 Euro

Obiectivele specifice ale proiectului au urmarit modernizarea statiei de pompare, filtare si tratare a apei din bazinele Delfinariului – sectie a Complexului Muzeal de Stiinte ale Naturii Constanta, pentru asigurarea unor paramentrii optimi care sa permita vietuirea, reproducerea si conservarea speciilor marine in cele trei bazine care deservesc Delfinariu, astfel incat la finalizarea investitiei, aceasta (Delfinariu) sa se ridice la standarde europene, contribuind la cresterea popularitatii regiunii ca destinatie turistica.

Ai nevoie de un produs sau un serviciu?