ROSECAN – FURNIZARE ECHIPAMENTE MEDICALE, IT SI SOFTWARE

Centrul de Terapie Genica si Celulara in Tratamentul Cancerului - OncoGen a implementat proiectul strategic „Initiativa comuna Romania-Serbia impotriva cancerului in regiunea transfrontaliera: Diagnosticul si tratamentul imbunatatit al tumorilor maligne - ROSECAN”, finantat prin Interreg-IPA CBC România - Programul Serbia.
Obiectivul proiectului ROSECAN a fost dezvoltarea oncologiei in regiune printr-o infrastructura moderna si eficienta, cu scopul de a asigura accesul la servicii de inalta calitate pentru diagnosticul si tratamentul cancerului. Novaintermed a furnizat Centrului OncoGen echipamente medicale si IT dupa cum urmeaza: secventiatoare genetice de ultima generatie, sistem PCR, microarray, sistem de extractie si purificare AND, analizoare biochimie, Elisa si multiplex, microscoape, dispozitiv pentru procesarea celulelor si aparatura de laborator. Toate aceste echipamente si altele deja existente in centru au fost integrate intr-un sistem de tip PACS ce permite comunicarea si analiza imaginilor si datelor furnizate de echipamentele de analiza.
Implementarea proiectului a presupus furnizarea echipamentelor de ultima generatie, instalarea si punerea in functiune a acestora dar si instruirea personalului beneficiarului.
Prin tehnica secvențierii, sunt identificate genele implicate in aparitia si dezvoltarea celulelor canceroase, asigurand un diagnostic de precizie si personalizarea terapiei – o abordare inovativa care urmăreste vindecarea bolii sau prelungirea duratei si calitatii vietii
In urma implementarii proiectului, Centrul Oncogen poate depista cancerului prin analiza AND-ului tumoral din sange dar si efectuarea de terapii moleculare cu celule ale sistemului imun modificate genetic.

Project details

BENEFICIARY CENTRUL ONCOGEN TIMISOARA – SPITALUL JUDETEAN PIUS BRANZEU TIMISOARA

DATE 2018

DURATION 3 luni

COST 2,327.147 Euro

WEBSITE https://www.spitaluljudeteanresita.ro/birou-de-presa/licitatii/romania-serbia-initiativa-comuna-impotriva-cancerului-in-regiunea-transfrontaliera-imbunatatirea-diagnosticarii-si-tratarii-tumorilor-maligne-rosecan-2018-08-13

Do you need a product or a service from us?

Novaintermed